Nieuws
16 september 2009 - Ron Smeets

WinMo App Store kan 'banned' apps van toestellen verwijderen

Als we de berichten uit Nieuw Zeeland mogen geloven dan krijgen de beherdeers van de Windows Mobile App Store ook de mogelijkheid om applicaties die na de release om een of andere reden toch nog geweerd worden uit de winkel ook te verwijderen van toestellen waarop de betreffende app inmiddels al geinstalleerd is.

Dit is de zogenaamde 'kill-switch' optie die al in opspraak kwam bij Apple (Apps voor de iPhone en iPod Touch) en Amazon (e-books voor de Kindle). 

Klinkt niet echt bijzonder klantvriendelijk van Microsoft. Want wat doen ze dan bevoorbeeld met het geld dat je inmiddels voor de betreffende applicatie betaald hebt? Krijg je dat dan ook terug, of als tegoed voor volgende downloads? Het zal mij benieuwen of dit in de praktijk ook echt zo toegepast gaat worden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.