Wearables
22 mei 2015 - Ron Smeets

Windows XP op een smartwatch (video) Gewoon, omdat het kan...

Terwijl de eerste Android Wear smartwatches voorzien worden van de nieuwste versie van het 'draagbare Google OS' vond Dave Bennett het wel een goed idee om eens te kijken of een slim horloge, de LG G Watch in dit geval, ook in staat is om een Microsoft OS te draaien; Windows XP om precies te zijn.

En ja hoor, het is gelukt. Een jaar of 14 geleden zou dit wereldnieuws zijn geweest, maar dat was dan ook de tijd dat Windows XP hét Microsoft OS was, telefoons nog niet slim waren en Seiko Kinetic horloges geprezen werden om het feit dat ze nooit meer een nieuwe batterij nodig hadden. Nu is het gewoon een leuke video ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.