Nieuws
28 maart 2013 - Nichal Joosse

Windows Phones in sommige landen populairder dan iPhone

Hoewel het succes van Android en de iPhone andere platformen volledig overschaduwt, zijn er ook landen waar bijvoorbeeld Windows Phone het erg goed doet. Zo blijkt dat in 26 landen Windows Phone beter verkocht wordt dan BlackBerry. In 7 landen verkoopt Windows Phone zelfs beter dan de iPhone. Windows Phone heeft in een aantal landen een marktaandeel van 10 procent bereikt. Hoewel het natuurlijk allemaal een relatief succes is, laat dit wel zien dat het platform goed op weg is om een stabiel platform te worden.

Volgens Kevin Restivo, analist bij het IDC, gaat het voral om landen waar het succes van de iPhone minder groot is dan gehoopt. Dit vermoedelijk vanwege de prijs. Het gaat om onder andere Argentinië, India, Polen, Rusland, Zuid-Afrika en Oekraïne. Opvallend is dat het IDC een zevende land noemt, wat eigenlijk geen land is. Hiermee bedoelt hij een gedeelte van Centraal- en Oost-Europa, met landen als Kroatië.

Restivo vertelde verder dat het succes van Windows Phone in deze landen ook te danken is aan de sterke positie die Nokia al jaren heeft in die landen. De hoge kosten van de iPhone en het gebrek aan telefoonproviders die subsidie geven, heeft ervoor gezorgd dat de iPhone amper voet kan krijgen in deze landen. Ook hoge belastingen in bepaalde landen hebben hier deels voor gezorgd. 

Over de auteur: Nichal Joosse