Nieuws
21 december 2012 - Ron Smeets

Windows Phone voorspelling; in 2017 net zo groot als iOS nu

Voorspellingen, ik heb het al vaak geschreven, zijn toch vooral een kwestie van kijkjes in Glazen Bollen en koffiedik ;-) Toen Windows Phone 7 en, een jaar later, Windows Phone 7.5 gepresenteerd werden voorspelden sommige analisten een bijzonder zonnige toekomst voor Microsoft's smartphone OS. Daar, dat weten we inmiddels, is nog niet veel van uitgekomen.

Nu is er een nieuwe voorspelling gedaan door Analysis Mason. Zij verwachten dat Windows Phone in 2017 een marktaandeel van zo'n 9% zal bereiken. Dat klinkt al een stuk geloofwaardiger dan 15 - 20% marktaandeel tussen 2013 en 2016.

In absolute aantallen zou dat betekenen, wanneer Windows Phone tussen nu en 2017 inderdaad 9% van de smartphone markt weet te veroveren, dat de toestelverkopen van Windows Phone in 2017 net zo groot zullen zijn als die van iOS in 2012. Rekening houdend met de verwachte groei van de smartphone markt in de komende vier jaar, wat natuurlijk ook een 'Glazen Bol voorspelling' is, zouden er in 2017 zo'n 136 miljoen Windows Phone smartphones over de toonbanken gaan.

Het totaal aantal smartphones dat in 2017 verkocht gaat worden (nogmaals, een voorspellng) zou uitkomen op ca. 1.37 miljard. Android zal dan met een marktaandeel van 60% nog altijd de nummer 1 zijn, gevolgd door Apple met een aandeel van 23%. Windows Phone is dan de nummer drie met 9% marktaandeel. Over de andere OS'en wordt niets gezegd, maar die moeten het dan dus doen met de 'rest' ofwel een gezamenlijk marktaandeel voor BlackBerry, Tizen etc. van 8%. Nog altijd goed voor zo'n 110 miljoen smartphones. We zullen het wel zien, over ruim vijf jaar ;-)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.