Nieuws
10 januari 2013 - Marloes de Hooge

Windows Phone verkopen met 400% gestegen

De verkoop van Windows Phone 8-apparaten lijkt erg goed te gaan. Op basis van het aantal maandelijks actieve Facebook-gebruikers is te zien dat het aantal gebruikers tussen november en december is verdubbeld. Tussen oktober en december is het aantal gebruikers zelfs verdrievoudigd. Tijdens CES 2013 was Steve Ballmer verrassend genoeg aanwezig en hij meldde opnieuw dat Windows Phone het afgelopen maand beter heeft gedaan dan in dezelfde periode een jaar geleden. 

In vergelijking met 2011 zouden er 4,5 keer zoveel Windows Phone-gebruikers moeten zijn in 2012. Ook de getallen van Gartner lijken in de buurt te zitten. Zij gaven aan dat er in het vierde kwartaal van 2011 ongeveer 2.759.000 Windows Phones waren verkocht. In 2012 zouden er 12.305.140 Windows Phones verkocht moeten zijn. Ook onderzoeksbureau Canalys geeft een vergelijkbare hoeveelheid.

Volgens CBS News zei Ballmer het volgende:

“The new Windows Phones are incredible,” he said. “In November, we reported that sales were four times greater than the same time last year, and during the week of Christmas, we sold five times more phones than the same week last year.”

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl