Nieuws
24 augustus 2011 - Ron Smeets

Windows Phone Tango wordt een 'low-end' upgrade

Geruchten over de volgende Windows Phone update, na Mango, doen al langer de ronde. Deze update, Windows Phone Tango, wordt echter specifiek uitgerold voor low-end smartphones, zo heeft Microsoft vandaag bevestigd.

Ook dat gerucht dook een week of twee geleden al eens op, toen nog in combinatie met goedkopere Nokia smartphones met Windows Phone.

Microsoft sprak over Windows Phone Tango tijdens een seminar in Hong Kong, gisteren. Daar werd het volgende daarover gezegd:
1. Tango is geen grote update
2. Tango is een van de updates die bij Mango 'horen'
3. Apollo is de volgende grote update
4. Tango is vooral bedoeld voor (goedkopere) toestellen die in landen als China en India gelanceerd gaan worden. Tot nu toe liet Microsoft deze landen links liggen.
5. In de genoemde landen zullen OEM fabrikanten zoals ZTE de goedkopere 'Tango toestellen' gaan produceren en verkopen.

De 'Apollo' update waarover hierboven gesproken wordt is hoogstwaarschijnlijk Windows Phone 8. Die staat gepland voor begin 2012.

Bron: WeLoveWindowsPhone (Google Translate)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.