Geruchten
20 december 2011 - Ron Smeets

Windows Phone Tango onthulling tijdens CES, Apollo juni 2012

Als we deze 'insider' geruchten mogen geloven dan wordt Windows Phone Tango op 13 januari in Las Vegas onthuld, tijdens de CES. Dezelfde bron weet ook te melden dat Windows Phone Apollo (aka Windows Phone 8) voor juni 2012 op de planning staat.

Tijdens de CES zou Nokia, samen met Microsoft, Windows Phone Tango presenteren op twee nieuwe toestellen, de Lumia 719 en de Lumia 900. Deze laatste werd al enkele keren gespot en de vraag is nu of de Lumia 719 lijkt op het toestel dat enkele weken geleden heel even in een promotie video van de Finse fabrikant te zien was.

Dat toestel werd overigens ook al aangeduid met de naam Lumia 601. Natuurlijk zijn dit nog onbevestigde geruchten. Dat Nokia, die in 2012 ook weer een hernieuwde poging gaan doen om met hulp van Microsoft de Amerikaanse smartphone markt te veroveren, op de CES een of twee nieuwe toestellen gaat presenteren (al dan niet samen met de Amerikaanse lancering van de Lumia 800), lijkt zeer waarschijnlijk. Of het echter de toestellen zijn die hierboven genoemd worden zal nog moeten blijken. Over de komst van Windows Phone Tango werd de afgelopen weken en maanden ook al een en ander gespeculeerd. Datzelfde geldt ook voor Windows Phone Apollo / 8. Over een week of drie weten we ongetwijfeld meer.

Afbeelding via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.