Geruchten
23 januari 2012 - Ron Smeets

Windows Phone Tango draait op toestellen met 256MB RAM

Windows Phone Tango wordt de volgende, 'low-end', versie van Microsoft's smartphone OS. Het is al een tijdje bekend dat deze versie vooral bedoeld zal zijn voor goedkopere smartphones.

Nieuwe, onbevestigde, geruchten wijzen nu erop dat Windows Phone Tango geschikt zou zijn voor toestellen met slechts 256MB RAM. Verder wordt ook gespeculeerd over de toevoeging van mappen in 'WP Tango'.

De geruchten over mappen en minder RAM zijn afkomstig van een bron die dat tegenover The Verge gemeld zou hebben. In eerdere berichten werd ook al gespeculeerd over een nieuwe UI voor ingebouwde media controls en de toevoeging van Start Screen support. We zullen zien. Op zich zou het geen slecht nieuws zijn als Windows Phone Tango ook op toestellen met 256MB RAM kan draaien, maar in de praktijk worden er niet veel toestellen meer uitgebracht met zo 'weinig' RAM.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.