Nieuws
10 augustus 2014 - Ron Smeets

Windows Phone Store heeft nu meer dan 300.000 apps

Een van de meest gehoorde klachten over Windows Phone is het feit dat het aanbod van Apps wat achter blijft. Veel ontwikkelaars kiezen automatisch voor Android en iOS en laten Windows Phone aanvankelijk, of altijd, links liggen.

Tsja, met Android en iOS bereik je nu eenmaal al meer dan 95% van de totale smartphone en tablet markt. Toch groeit het aanbod apps in de Windows Phone Store wel flink. 

Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal verdubbeld. Eind juni telde de Store ruim 300.000 apps. In december waren dat er nog 200.000 en in juni 2013 dus amper 150.000. Ondanks het geringe marktaandeel van Windows Phone (ca. 2.5%) is het toch bewondernswaardig om te zien dat ontwikkelaars nog steeds geloven in het OS en Apps blijven ontwikkelen. Helaas zijn er ook nog wat kwalitatieve gaten; essentiële apps die nog altijd gemist worden. Denk aan YouTube bijvoorbeeld; om maar eens eentje te noemen die veel gebruikt wordt.

Bron: Microsoft

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.