Nieuws
18 mei 2012 - Ron Smeets

Windows Phone nu populairder dan de iPhone, in China

Ruim een jaar geleden voorspelden diverse analisten dat Windows Phone uiteindelijk, ergens tussen eind 2012 en medio 2015, erg groot zou worden. Afhankelijk van welke voorspelling je bekeek werd Microsoft's Smartphone OS de nummer 3, 2 of zelfs 1 van de wereld.

In de praktijk blijkt daar tot nu toe echter nog maar weinig van. Behalve in China dan, als we dit recent bericht, afkomstig van Microsoft zelf, mogen geloven. 

Ja, het aandeel Windows Phone stijgt gestaag, maar langzaam, in sommige landen waar Microsoft en Nokia fors inzetten op de verkoop van Windows Phone toestellen, en dan vooral de Nokia Lumia's, maar wereldwijd blijft het marktaandeel van Windows Phone nog steeds rond de 2% schommelen. In China hebben Microsoft en Nokia echter wel al een aardig succesje kunnen boeken.

Daar is het verkoopmarktaandeel van Windows Phone in de eerste twee maanden na de lancering namelijk al groter dan dat van de iPhone. Van alle smartphones die in China verkocht werden in deze periode was 7% een Windows Phone en maar 6% een iPhone, zo meldt Emerce op basis van Microsoft bronnen.

Letwel, deze cijfers zijn afkomstig van Microsoft zelf en stroken niet met de getallen die DigiTimes eerder deze maand bekend maakte. Daaruit bleek namelijk dat Android's martkaandeel op 66% stond en dat van de iPhone op 19%. Die marktcijfers waren berekend door Canalys.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.