Nieuws
19 november 2011 - Ron Smeets

Windows Phone niet populair bij Amerikaanse verkopers

Ik heb de afgelopen 12 maanden een aantal keren geschreven over mijn 'mystery shopping' ervaringen met Windows Phone. Waar ik heel vaak tegen aan liep was de, deels op terechte ervaringen maar mijns inziens vooral op vooroordelen gebaseerde reacties van verkopers en verkoopsters waarin de onwil om Windows Phone als serieus alternatief aan te bieden voor andere smartphones (Android, iOS en BlackBerry) blootgelegd werd. Wie mijn artikelen daarover nog niet kent moet deze, deze en deze linkjes maar eens volgen ;-)

In de VS schijnt de situatie nog niet veel beter te zijn, getuige onderstaande registratie van een telefoongesprek met een klantenservice van een lokale provider.

Hoewel de eerste reacties, vooral afkomstig uit het Nokia en Microsoft kamp zelf, de indruk geven dat de situatie in Nederland aan het verbeteren is, veel 'Windows Phone 7.5 en Nokia Lumia 800', getrainde verkopers zijn enthousiast over zowel het toestel als het OS, ben ik toch benieuwd of ik dat binnenkort ook ga meemaken als ik weer eens een paar winkels bezoek ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=tm4qJXb1RfU
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.