Nieuws
20 maart 2012 - Ron Smeets

Windows Phone marktaandeel in UK nu groter dan Symbian

Analisten van Kantar Worldpanel ComTech hebben becijferd dat het marktaandeel van Windows Phone, gemeten aan de hand van toestelverkopen over de afgelopen 12 weken, in Engeland nu groter is dan dat van Symbian.

In deze periode was 2.4% van alle verkochte smartphones een Symbian toestel. Windows Phone kwam uit op een aandeel van 2.5%. Een succesje voor Nokia en Microsoft dus, maar wel eentje die zeker voor Nokia in het juiste, relativerende, perspectief geplaatst moet worden.

87% van alle verkochte Windows Phone toestellen in de UK was een Nokia. Echter, de fabrikant zag in de afgelopen maanden het marktaandeel van Symbian letterlijk verdampen van 12.4% naar nog slechts 2.4%. Er moeten dus nog heel wat Windows Phone Nokia's verkocht worden alvorens de Finnen weer een serieuze, en succesvolle, smartphone 'speler' genoemd kunnen worden. Of, zoals ik eerder ook al eens schreef. Één zwaluw maakt nog geen zomer.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.