Nieuws
31 juli 2012 - Ron Smeets

Windows Phone marktaandeel in EU groeide met 24% in juli

De opmars van Windows Phone gaat langzaam. Dat is geen nieuws. Het bericht dat het marktaandeel van het smartphone OS in de maand juli binnen de EU een groeispurt van 24% wist te behalen klinkt heel erg hoopgevend.

Toch moet je het wel in het juiste perspectief plaatsen. Momenteel heeft Windows Phone in de EU een marktaandeel van 1.68%. Als de groei ook de komende maand weer rond de 25% uitkomt dan zou dat betekenen dat het marktaandeel stijgt naar 2.1%. Nog altijd ver verwijderd van de grote concurrenten (Android en iOS).

Maar, een groei van 25%, ook bij deze relatief bescheiden marktaandelen, is toch wel aardig te noemen. De beschikbaarheid van de Lumia 900 zal daar ook aan bijgedragen hebben, evenals de komst van de goedkopere Lumia's (610 en 710). Hopelijk voor Microsoft, maar vooral voor Nokia, zet dit door. 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.