Nieuws
12 maart 2011 - Ron Smeets

Windows Phone Marketplace het 'snelst' naar 10.000 apps?

De Windows Phone Marketplace mocht gisteren haar 10.000e app verwelkomen, ruim vier en een halve maand na de introductie. Daarmee heeft de applicatie winkel van Windows Phone 7 deze mijlplaal sneller bereikt dan de App Store (vijf maanden) en Android Market (11 maanden).

Ok, het klinkt leuk, maar het is een beetje appels met peren vergelijken en ze hebben een trucje moeten toepassen om dit 'snelheidsrecord' te kunnen claimen.

Ten eerste is de applicatie wereld in drie jaar tijd (toen de App Store, als eerste, gelanceerd werd) natuurlijk behoorlijk veranderd. Apps zijn hot en hetzelfde geldt voor smartphones. Zelfs toen de Android Market geopend werd, eind 2008, was dat nog heel anders. Met andere woorden, elke Applicatie winkel die na de tweede helft van 2010 gelanceerd werd zou aanvankelijk waarschijnlijk sneller groeien dan de App Store en de Android market.

Daarnaast kunnen we natuurlijk ook niet voorbij gaan aan het feit dat de Windows Phone Marketplace eigenlijk al veel langer bestond. In de periode vóór Windows Phone 7 was er namelijk ook al een Applicatie winkel van Microsoft, toen nog voor Windows Mobile 6.5 klanten, en die groeide nauwelijks zoals jullie ook kunnen lezen in dit artikel van Cowboy Mark uit januari van 2010. Het trucje waar ik hierboven op doelde is dus de naamswijziging die gelijktijdig met de introductie van Windows Phone 7 doorgevoerd werd. Vanaf dat moment, vier en een halve maand geleden dus, is Microsoft opnieuw gaat tellen.

Maar goed, ik moet ook eerlijk zeggen dat de Windows Phone 7 Marketplace de afgelopen maanden inderdaad fors gegroeid is, dat dan weer wel. En zoals altijd met dit soort 'records'; het blijven momentopnames ;-) Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.