Nieuws
01 maart 2011 - Ron Smeets

Windows Phone Marketplace groeit gestaag

Ooit, maar dat is alweer ruim een jaar geleden, begon de Windows Phone Marketplace met een schamele 17 Apps en tot het moment dat Windows Phone 7 gelanceerd werd zat de groei er niet echt in.

Inmiddels, ruim vier maanden nadat de eerste Windows Phone 7 toestelen in de winkels verschenen lijkt ook de Marketplace wat populairder te woden. Vandaag werd bekend dat er nu 9.000 Apps beschikbaar zijn en de groei ligt inmiddels rond de 2.000 Apps per maand.

De invloed van de samenwerking met Nokia is op dit moment natuurlijk nog niet relevant, maar ik ben wel benieuwd hoe dat zich verder gaat ontwikkelen. En ik durf best te voorspellen dat Microsoft en Nokia er de komende jaren niet in zullen slagen om het succes van de Android Market en App Store te evenaren ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.