Geruchten
12 augustus 2011 - Ron Smeets

Windows Phone Mango (7.5) lancering tijdens de IFA?

Tot nu toe stond de lancering van Windows Phone 7.5 (aka Mango) gepland voor de 'herfst' van dit jaar. Een specifiekere datum was er nog niet.

Als de informatie van Pocket-Lint echter juist is, dan zal Microsoft de nieuwe Windows Phone, tevens de eerste versie die ook officieel in Nederland uitgerold zal worden, op of rond de IFA gaan lanceren, op 1 september.

Dat zou dus meteen ook kunnen betekenen dat fabrikanten die op de IFA aanwezig zijn (onder andere Samsung, Acer, LG en ZTE) daar al hun eerste Windows Phone Mango toestellen kunnen presenteren. Als deze geruchten kloppen dan betekent dat ook dat Nokia een achterstand gaat oplopen. De eerste Windows Phone Mango toestellen van de Finse fabrikant worden pas eind oktober gepresenteerd (tijdens Nokia World in Londen) en zullen in december, zo wordt verwacht, in de winkels verschijnen.

Microsoft geeft, zoals te verwachten was, vooralsnog geen commentaar op deze geruchten. Over een week of twee, als de IFA begint, weten we waarschijnlijk meer.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.