Nieuws
05 november 2013 - Nichal Joosse

Windows Phone is bezig met een opmars in Europa

Windows Phone is in Europa bezig met een opmars en in Italië is het marktaandeel van het besturingssysteem van Microsoft zelfs groter dan iOS. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van Kantar Worldpanel ComTech. In dit onderzoek zijn gegevens te zien van juli tot en met september van dit jaar. Ook blijkt dat één van de tien verkochte smartphones in de vijf grootste Europese markten (Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) Windows Phone als besturingssysteem heeft. 

Volgens Kantar is het groeiende marktaandeel van Windows Phone vooral te danken aan de verkoop van de smartphones van Nokia, die steeds populairder worden in Europa. Het gezamenlijke marktaandeel van Windows Phone-smartphones in de vijf grootste Europese markten is 9,2 procent. Maar ook in groeimarkten als Latijns-Amerika is Nokia aan het groeien. Nokia is in Latijns-Amerika al jaren marktleider en de meeste consumenten in deze regio blijven nog steeds trouw aan de toestellen van Nokia. 

In het Verenigd Koninkrijk heeft Windows Phone een marktaandeel van 11,4 procent, terwijl Android een marktaandeel heeft van 58,4 procent. Apple's iOS heeft daar een marktaandeel van 27 procent. Kantar merkte wel op dat het marktaandeel van iOS nog wel kan groeien de komende maanden, mede door het feit dat er pas nieuwe iPhones zijn aangekondigd en dat Kerstmis nog moet komen. In China domineren lokale merken nog steeds.

Kantar-figures-730x865