Nieuws
03 september 2012 - Ron Smeets

Windows Phone groeit snel in China

Wereldwijd blijft het succes (de groei) van Windows Phone nog wat achter bij de hooggespannen verwachtingen van de afgelopen anderhalf jaar. China lijkt de uitzondering op de regel te worden. En dat is natuurlijk niet zomaar een 'landje' met 1.3 miljard inwoners.

Sinds de eerste Windows Phone toestellen in de Chinese winkels verschenen, eind vorig jaar, groeit het aantal toestellen met dit smartphone OS als kool. In januari waren het er 160.000. Medio augustus al 1.13 miljoen.

In de periode tussen begin juli en medio augustus kwamen er dagelijks zelfs gemiddeld 9760 Wndows Phone gebruikers bij in China. In de zes weken voor die periode was dat getal nog 'slechts' 4750. De Nokia Lumia 610 is het meest populaire Windows Phone toestel in China met een marktaandeel van 22%, gevolgd door de Lumia 800 (17%) en de Lumia 710 (16%). Nokia is sowieso de Windows Phone 'koning' in China met een marktaandeel (binnen het Windows Phone segment dus) van 75%. HTC moet het doen met 14% en Samsung is de nummer drie met 9%. De Finnen hebben momenteel vier Lumia toestellen in de Chinese winkels liggen terwijl Samsung (Omnia M) en HTC (Triumph aka Titan) met één toestel de Chinese Windows Phone markt 'bestormen'.

De groei van Windows Phone tussen januari en medio augustus: WP-Groei-China-Jan12-Aug12

Bron: Weibo

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.