Nieuws
01 januari 2012 - Ron Smeets

Windows Phone ChevronWP7 unlock tool 'uitverkocht'

De afgelopen maanden is het Windows Phone unlock tool, ChevronWP7, al een aantal keren in het nieuws geweest. Na wat strubbelingen (lees: tegenwerking van Microsoft) waren de 'hackers' met de software fabrikant overeengekomen dat er 'maar' 10.000 exemplaren van de ChevronWP7, verkocht zouden gaan worden. Daarmee was dit de enige 'officiële' consumenten-tool om een gelockt Windows Phone toestel te 'bevrijden'.

Welnu, de 10.000 exemplaren zijn inmiddels 'uitverkocht' en de makers hebben bekend gemaakt dat er voorlopig geen nieuwe licenties verkocht gaan worden.

ChevronWP7 Labs heeft dit via Twitter aan de Windows Phone community laten weten: "ChevronWP7 Labs enters the New Year with 10,000 token sales under our belt. Hooah! ^RR". Tegenover WPCentral zei men dat er momenteel geen plannen zijn om meer exemplaren van de tool uit te brengen. Dit is een afspraak die men met Microsoft gemaakt heeft. Er wordt wel nog onderhandeld, maar voor nu is de tool dus 'uitverkocht': "Our agreement with Microsoft was to sell no more than 10,000 tokens. Our team doesn’t currently have plans to renegotiate this number, although it’s a matter we’re still discussing." Ontwikkelaars kunnen voor 99 dollar wel nog de officiele Microsoft AppHub unlock tool kopen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.