Nieuws
10 december 2012 - Ron Smeets

Windows Phone apps betalen via telefoonrekening bij Vodafone

Vodafone heeft vanavond de laatste tests voor het via de telefoonrekening betalen van Windows Phone apps succesvol afgerond en volgens een PR woordvoerder van de provider is de dienst kort daarna ook meteen live gegaan.

Dit betekent een hele vooruitgang envereenvoudiging voor Windows Phone gebruikers die betaalde apps  en andere content (muziek, games) willen aanschaffen maar daarvoor geen credit card hebben (of willen gebruiken). 

Nu.nl meldde het nieuws rond 22 uur. Kort daarna sprak ik zelf heel even met Jan van der Aa van Vodafone. hij meldde het volgende "Vanavond om 19 uur was de laatste technische test, die werkte, toen ook meteen live gegaan". Over enkele maanden zal een vergelijkbare service ook beschikbaar komen voor Android gebruikers (en de Google Play Store). 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.