Nieuws
28 april 2012 - Ron Smeets

Windows Phone 8 versie van de Galaxy S III komt in oktober

Nadat een Nokia medewerker in Saudi Arabië een tweet verspreidde waarin oktober als release datum van de eerste Windows Phone 8 Lumia's genoemd wordt is het nu de beurt aan Samsung's geruchtenmolen.

De Koreaanse fabrikant, zo melden betrouwbare maar anonieme bronnen van WP-Life, zou een Windows Phone 8 versie van de Galaxy S III in de planning hebben staan. Natuurlijk krijgt dat toestel een andere naam, Focus S II, en wordt in oktober verwacht.

Op de foto hierboven staat de Focus S zoals die in de VS al verkrijgbaar is. Het toestel waarover nu gespeculeerd word, de Focus S II dus, moet diens opvolger worden. Afbeeldingen daarvan zijn er nog niet. Enkele specs wel:
- dual of quad core processor
- 4.7 inch HD scherm
- 12 megapixel camera met fysieke start toets.
- NFC support
- LTE / 4G
- Samsung Cloud Services

We zullen het wel zien. Misschien dat Samsung ons allemaal wel verrast op 3 mei en behalve de Galaxy S III ook alvast de Focus S II met Windows Phone uit de hoge hoed tovert ;-)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.