Nieuws
16 oktober 2012 - Ron Smeets

Windows Phone 8 UI krijgt 'high contrast' thema

Het duurt nog een kleine twee weken voordat Windows Phone 8 officleel, in al haar glorie (hopelijk) gepresenteerd zal worden. Microsoft doet er alles aan om verdere details van haar nieuwe smartphone OS zo lang mogelijk 'geheim' te houden.

Toch lekken de afgelopen weken steeds meer nieuwe features van Windows Phone 8 uit. De volgende in deze rij is de mogelijkheid om de leesbaarheid van het scherm en de content in de zon te vergroten met behulp van een zogenaamd 'high-contrast' thema. Feitelijk worden dan (bijna) alle tiles zwart, met een witte tekst en achtergrond (tussen de tiles).

Het heeft wel wat weg van de zwart-witte UI van de LG Prada 3.0, maar dit ter zijde. Het weergeven van witte tekst op een gitzwarte achtergrond is in de zon doorgaans beter te lezen dan elke andere combinatie. Hieronder staan enkele foto's waarop het 'high-contrast' thema van Windows Phone 8 te zien is. Deze kiekjes doken op in een fotoshoot van de HTC / Windows Phone 8X en 8S van het Duitse AreaMobile.

WP8-high-contrast-c WP8-high-contrast-d WP8-high-contrast-e WP8-high-contrast-b WP8-high-contrast-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.