Nieuws
08 oktober 2011 - Ron Smeets

Windows Phone 8 UI concept

De afgelopen uren zijn diverse concepten van de vernieuwde UI voor Windows Phone 8 (Apollo) online opgedoken. Kort daarna werden een aantal daarvan op verzoek van Microsoft bij veel sites weer offline gehaald. Dat bleek namelijk een concept van iemand die bij Microsoft's design afdeling gewerkt heeft.

Dat maakte het vermoeden dat het hier om meer dan een concept gaat ineens een stuk groter. Letwel, een officiële reactie of verklaring van Microsoft over Windows Phone 8, de logische opvolger van Windows Phone 7.5 (Mango), is er nog niet en die zal er voorlopig ook niet komen, denk ik zo ;-)

Een van de concepten is wel nog online te vinden. Dit is ontworpen door Jozef Kocur. Hij maakte eerder ook een aantal concept ontwerpen voor Windows Phone 7. Erg schokkend is zijn Windows Phone 8 UI concept overigens niet dus ik begrijp de actie van Microsoft ook niet helemaal. Jozef's belangrijkste ideeen zijn die voor een soort van 'control bar' waarmee je snel toegang kunt krijgen tot instellingen voor WiFi, Mobiele data, de media speler, Bluetooth en dergelijke, en de toevoeging van zogenaamde 'Group Tiles' voor applicaties, contacts of bookmarks (zie links onder op de afbeelding).

Jozef zelf schrijft over zijn concept:
"Group Tiles let you to create a “Group” of Applications, Contacts, or Web Sites’ bookmarks (2-4 mini Tiles). It’s the simplest way to keep your Home Screen organized. I think this is usable just for the titles that are not showing life content, such as Adobe Reader, Netflix, different games, etc.  Also, if you add a Live Title or a Contact Tile, they won’t be showing any further information, just a plain icon. It basically divides a Tile into 4 small mini-Tiles. To Create a Group just tap and hold a Tile. Then drag that Tile and drop it on top of another Tile. A group tile will be automatically created."

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.