Nieuws
26 maart 2012 - Ron Smeets

Windows Phone 8 surft naar HTML5 test site

Wndows Phone 8 (aka Apollo) zal pas in de tweede helft van dit jaar beschibaar komen. Prototypes van toestellen met het nieuwe OS zullen ongetwijfeld al bij ontwikkelaars rondhangen ;-)

Schijnbaar is met een (of meerdere) van die toestellen ook de HTML5 testsite bezocht om de presttaties van de nieuwe Windows Phone browser, in ontwikkeling, te testen. Aan de score moet natuurlijk nog niet al te veel waarde gehecht worden.

De Windows Phone 8 browser scoort 298 'punten'. Android 4.0 komt tot 256 en iOS5 haalt 305. Kijkend naar andere 'beta' browsers die nog in ontwikkeling zijn, dan scoort Windows Phone 8 niet zo best. Tizen (het 'nieuwe' Meego) haalt een score van 363, gevolgd door BB10 (361) en Chrome Beta (343). Zie screenshots hieronder.

ViaVia

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.