Nieuws
07 januari 2013 - Ron Smeets

Windows Phone 8 ook populair in Singapore

Deze maand verschijnen de Nokia Lumia 820 en 920 in de winkels. Uit de landen waar deze toestellen al (een tijdje) te koop zijn komen al weken positieve berichten naar buiten over de populariteit van de nieuwe Windows Phone 8 Nokia's. China, Duitsland en Australië zijn maar drie voorbeelden.

Singapore is de volgende in deze rij. Daar staat de Lumia 820, samen met de Windows Phone 8S van HTC, in de top vijf van best verkopende smartphones bij Singtel, een van de grotere providers in Singapore.

De duurdere Lumia 920 wordt in Singapore overigens ook verkocht maar die staat niet in de Top 5. De reden daarvoor is echter niet dat er geen vraag naar is maar het feit dat het toestel nauwelijks leverbaar en daardoor vrijwel continu uitverkocht is.

De afgelopen weken ben ik in Nederland bij enkele telefoonwinkels naar binnen gestapt en kreeg daar ook te horen dat de vraag naar de nieuwe Lumia's van Nokia relatief groot is, vergeleken met de vorige smartphones van de Finse fabrikant. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de eerste echte verkoopcijfers.

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.