Nieuws
21 juni 2012 - Ron Smeets

Windows Phone 8 'onthuld'; geen upgrade voor 'oude' versies

Gisteravond (Nederlandse tijd) heeft Microsoft tijdens de Windows Phone Summit de eerste officiële berichten over Windows Phone 8 de wereld in gestuurd.

De meest teleurstellende mededeling was zonder enige twijfel het feit dat iedereen die nu een Windows Phone (7 of 7.5) toestel heeft niet hoeft gaan zitten te wachten op de Windows Phone 8 upgrade, als de nieuwe versie deze herfst beschikbaar komt. Oudere toestellen zullen het met de oudere versies moeten blijven doen, hoewel er wel een 'tussenversie' komt; Windows Phone 7.8.

Natuurlijk, het is allemaal te verklaren; de kosten van de licentie, de hardware specs etc, etc, etc. En ja, als je  eind 2010 een Windows Phone toestel gekocht hebt, dan is die eind 2012 wel aan vervanging toe. Echter, iedereen die nu nog een Windows Phone toestel op zijn short-list heeft staan zou ik toch willen adviseren even te wachten als je ook na de herfst over de nieuwste software wilt beschikken.

Wat betreft de hardware specs (en eisen) voor Windows Phone 8 heeft Microsoft onder andere gekozen voor de Snapdragon S4 Plus en andere mogelijke mulit-core (max 64) processoren, displays met een maximale resulutie van 1280 x 768 pixels (nog geen full-HD dus) en NFC. Ook de User Interface is aangepast. De tiles zijn nu in meer dan 2 kolommen te gebruiken (maximaal 4).

Enkele foto's van het event (met dank aan Engadget): WP78-a WP8-Preview-f

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.