Nieuws
27 november 2012 - Ron Smeets

Windows Phone 8 'Apollo Plus' update komt begin 2013

Dat de huidige versie van Windows Phone 8 niet zonder updates zou blijven is geen echt nieuws. Het feit dat nu gespeculeerd wordt, dankzij één tweet over de komst van die update begin 2013, wel.

De update, die de codenaam Apollo Plus zou hebben, brengt naast de bekende (bug)fixes en prestatie verbeteringen die in vrijwel alle 'OS updates' te vinden zijn ook enkele nieuwe features met zich mee. Zo wordt onder andere gesproken over de mogelijkheid om software updates OTA (Over The Air) te kunnen downloaden en installeren. Dat zou overigens al werken met de 'Apollo Update'.

Een andere, vooral voor zakelijke klanten, belangrijke feature is support voor VPN verbindingen. Verder, maar daar werd enkele dagen geleden ook al over gespeculeerd, zo ook de WiFi-standby-bug opgelost worden. Hierdoor blijven WiFi verbindingen ook actief als het toestel in 'stand-by' modus springt. Sommige gebruikers hadden daar last van waardoor de mobiele data die het toestel op dat moment gebruikte afgeschreven werd van de 3G databundel.

In de Windows Phone 8 Apollo Update zullen ook de eerder al beloofde 'meldingen' geactiveerd worden. Denk aan de statusbalk updates zoals die met name in Android toegepast worden. Meldingen over updates in facebook, twitter, binnenkomende berichten etc. Natuurlijk heeft Windows Phone 8 al de bekende Live Tlles met updates, maar er zijn ook genoeg applicaties die daarvoor nog geen ondersteuning hebben. Tot slot zou de Apollo Update ook de audiokwaliteit verbeteren en enkele Bluetooth bugs fixen.

De informatie over de fixes en nieuwe (of vernieuwde) features is overigens niet afkomstig uit de betreffende tweet die de speculatie over de Windows Phone 'Apollo Plus' update initieerde maar van The Verge. Zij claimen, met dank aan 'bronnen' al meer te weten. We zullen zien.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.