Nieuws
29 december 2011 - Ron Smeets

Windows Phone 8 (aka Apollo) komt mogelijk pas in Q4 2012

De echte opvolger van Windows Phone 7.5 (Mango) moet Windows Phone 8 worden, ook bekend als 'Apollo'.

Aanvankelijk werd aangenomen dat die in de zomer van 2012 beschikbaar zou komen. Microsoft heeft er zelf officieel nog niets over geroepen. Nu zou uit een (zie grote versie hieronder) gelekte afbeelding van de Windows Phone roadmap blijken dat de release van Windows Phone 8 / Apollo pas in Q4 van het komende jaar gepland staat.

Natuurlijk is niet met zekerheid te zeggen of deze gelekte afbeelding echt is of niet, maar op zich zou een release in Q4 (vanaf oktober) wel overeenkomen met de eerdere releases van Windows Phone 7 en 7.5 (Mango). Wetende dat Microsoft ook nog de release van Windows Phone Tango (een 'kleinere' upgrade) in de planning heeft staan voor Q2 2012 maakt een release van WP8 in Q4 al helemaal niet zo vreemd. Ook nu geldt natuurlijk weer; we zullen het wel zien of horen van Microsoft.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.