Nieuws
23 april 2014 - Ron Smeets

Windows Phone 8.1 preview al 1.5 miljoen keer geinstalleerd

Op dit moment is het nog niet mogelijk voor 'gewone' consumenten om de nieuwe Windows Phone 8.1 al te downloaden of installeren en het eerste toestel dat daar standaard mee uitgerust wordt, de Lumia 630, ligt ook nog niet in de winkels.

Er is wel al een preview versie voor ontwikkelaars. En die is de afgelopen week al meer dan 1.5 miljoen keer geinstalleerd, als de cijfers en statistieken kloppen.

Uit cijfers van Ad Duplex blijkt namelijk dat Windows Phone 8.1 op dit moment (17 april) op 3.1% van de totale install base van Windows Phone toestellen, in januari waren dat er ca 50 miljoen, draait. Ofwel, ruim anderhalf miljoen toestellen hebben al de nieuwste OS versie.

Omdat de preview dus alleen beschikbaar is voor leden van het Developers programma van Windows Phone zou dat betekenen dat die een flinke groei moeten hebben doorgemaakt. Nog niet zo lang geleden telde het Developer programma namelijk minder dan 200.000 deelnemers. Mmmh, dat rijst de vraag hoe zuiver de metingen van Ad Duplex zijn. Of zijn er wegen om als ontwikkelaar de preview versies te verspreiden?

Enfin, uit de data van Ad Duplex blijkt ook dat Nokia nog altijd de Windows Phone koning is. Op zich niet vreemd, want bijna geen enkele andere (grote) fabrikant doet momenteel iets met Windows Phone. Nokia heeft momenteel 93.5% van die markt in handen. HTC is de nummer 2 met 4.4% en Samsung staat op plek drie met 1.3%. Huawei, de Chinese prijsvechter heeft 0.8% van de Windows Phone markt in handen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.