Geruchten
07 maart 2014 - Ron Smeets

Windows Phone 8.1 krijgt een compacter toetsenbord

Windows Phone 8.1 zal waarschijnlijk officieel gepresenteerd worden op het Microsoft Build event in april. De afgelopen maanden is al een en ander uitgelekt met betrekking tot nieuwe, vernieuwde en uiterlijke features.

Gisteravond dook een afbeelding, uit een presentatie, op van het nieuwe on-screen toetsenbord. Die wordt, als de geruchten kloppen natuurlijk, een stuk compacter dan bij de vorige versies van Windows Phone het geval was.

Het grote verschil zit in de hoogte van de individuele toetsen. Bij het Windows Phone 8.1 toetsenbord zijn die ongeveer gehalveerd. Daardoor wordt boven het toetsenbord meer ruimte vrij gemaakt voor weergave van de ingevoerde tekst en de gespreksgeschiedenis (handig voor WhatsApp'ers en andere chatfanaten ;-) Hieronder staat een uitvergroting van de gelekte afbeelding en een kiekje met het oude en nieuwe toetsenbord naast elkaar.

WP81-Toetsenbord-Zoom WP81-Toetsenbord-vergelijk 

En de originele gelekte afbeelding: wp81-keyboard

Bron (Vietnamees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.