Geruchten
04 juli 2011 - Ron Smeets

Windows Phone 7 versie van de Samsung Galaxy S II op komst?

Als we deze geruchten mogen geloven dan bestaat de kans dat Samsung op dit moment werkt aan een Windows Phone 7 (Mango) versie van de Galaxy S II.

Het gerucht werd aangewakkerd door een publicatie van de Bluetooth SIG. Daar is namelijk de Samsung i937 opgedoken (zie screenshots hieronder). Volgens de specs zou dit een Windows Phone toestel worden die nagenoeg identiek is aan de Galaxy S II. Daarnaast lijkt het modelnummer ook nog eens heel veel op dat van de Amerikaanse versie van de SGS II; de i927.

Formeel wordt het toestel overigens niet als Windows Phone 7 model genoemd, maar volgens WMPowerUser is het profiel van het toestel identiek aan dat van eerdere Windows Phone 7 Mango modellen en daarnaast is het toestel, als Windows Phone 7 model, ook al opgedoken in een Windows Phone 7 toestellijst van Occasional Gamers. Eind mei dook ook al een gerucht op dat Samsung mogelijk aan een Windows Phone variant van de Galaxy S II werkt. De tijd zal moeten leren of deze geruchten kloppen, maar een Windows Phone toestel met de specs van de SGS II zou het volgens mij wel goed gaan doen, toch?

Samsung-i937-BT-SIG-a Samsung-i937-BT-SIG-b

Afbeelding hierboven is een render van Pocket-Lint.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.