Nieuws
23 september 2010 - Ron Smeets

Windows Phone 7 vergeleken met iOS4

Eerder deze week zagen we al een vergelijkende video tussen de iPhone 4 en een prototype van de Nokia N8. Deze keer worden iOS4 en Windows Phone 7 naast elkaar bekeken.

De video duurt ruim negen minuten en er wordt vooral gekeken naar de diverse functies op de homescreens van beide toestellen / OS'en. Die zijn natuurlijk totaal verschillend, maar hebben beiden hun voor- en nadelen. Windows Phone 7 is meer gericht op de gebruiker en zijn sociale leven terwijl iOS4 natuurlijk vooral draait om het gebruik van Apps.

Wat verder nog opvalt is dat het multitasken, en dan vooral het switchen tussen actieve applicaties, bij Windows Phone 7 niet echt snel en gebruiksvriendelijk werkt. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.