Nieuws
01 november 2010 - Ron Smeets

Windows Phone 7 toestellen bijna uitverkocht in Duitsland

Sinds enkele dagen liggen de eerste Windows Phone 7 toestellen ook bij ons in de winkels. In Duitsland lijkt het nieuwe smartphone OS van Microsoft een zeer succesvolle start te beleven.

O2 heeft namelijk bekendgemaakt dat de eerste voorraad van de HTC HD7 (foto), het eerste Windows Phone 7 toestel voor de Duitse markt, al bijna uitverkocht is. Hoeveel exemplaren er precies verkocht zijn wordt niet bekend gemaakt, maar O2 spreekt over een 5-cijferig aantal. Dat kan dus alles zijn tussen 10.000 en 99.999.

Ook de andere providers, Vodafone, T-Mobile en E-Plus, roepen dat de pre-order aantallen voor de Samsung Omnia 7, de HTC Mozart en de LG Optimus 7, hun verwachtingen vooralsnog overtreffen. E-Plus zegt bovendien dat ze de voorraad van de LG Optimus 7 medio November gaan opkrikken. Analisten verwachten dat er nog dit jaar meer dan 100.000 Windows Phone 7 toestellen in Duitsland verkocht gaan worden.

Dat is goed nieuws voor Microsoft en het bewijst mijns inziens nog maar een keer dat de weg die de software gigant twee jaar geleden ingeslagen is, het ontwikkelen van een compleet nieuw smartphone OS, een jusite besligging lijkt te zijn geweest. Windows Phone 7 heeft alles wat de vorige Windows Mobile versie moesten ontberen: een gebruiksvriendelijke, intuïtieve en snelle User Interface. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.