Geruchten
04 oktober 2010 - Ron Smeets

Windows Phone 7 toestel van Sony Ericsson op komst

Het huwelijk tussen Windows Mobile en Sony Ericsson heeft de afgelopen anderhalf niet echt tot succesvolle producten geleid. Zo waren er de problemen rondom de release van de Xperia X2 en de Aspen die meerdere keren uitgesteld, en in het geval van de X2 zelfs in veel landen helemaal cecanceld, werden.

Daarnaast stond Sony Ericsson niet (meer) op de lijst van launch partners van Microsoft voor Windows Phone 7. Toch lijkt het erop dat de Zweeds-Japanse fabrikant toch nog een poging gaat wagen om een Windows Phone 7 toestel op de markt te brengen.

Enkele weken geleden riep CEO Nordberg al dat er binnen enkele maanden groot nieuws van Sony Ericsson zou komen. Daarmee doelde hij ongetwijfeld niet op het definitieve besluit om Symbian de deur te wijzen. Dit weekend heeft CTO Jan Uddenfelt de komst, of toch in ieder geval de ontwikkeling, van een Windows Phone 7 toestel min of meer bevestigd. Hij zei letterlijk: “Android is definitely our focus, but we have not given up on Microsoft’s Windows Mobile operating system, although it had a bit slow to take off. But Windows 7 Phone is on the roadmap.”

Nu wordt het natuurljk afwachten wat Sony Ericsson ervan gaat 'bakken'. Wordt het de Xperia X7 wellicht? Of toch de X3. Enfin, laat het speculeren maar weer beginnen. Ennuh, vergeet ook zeker de Renovatio niet (afbeelding hierboven). Dat was toch best een aardig Windows Phone 7 concept voor Sony Ericsson.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.