Geruchten
25 februari 2010 - Ron Smeets

Windows Phone 7 Series geschikt voor drie types smartphones

De komst van Windows Phone Series 7 werd in Barcelona welliswaar officieel aangekondigd, maar er bestaat nog veel onduidelijkheid over de minimale specs en ondersteunde type toestellen (met en zonder qwerty toetsenbord bijvoorbeeld).

Demo toestellen zijn er nog niet, althans niet in omloop en de exacte hardware eisen zijn door Microsoft ook nog niet officieel bekend gemaakt.

Er gaan natuurlijk wel al de nodige geruchten over wat er wel en niet nodig is om een toestel straks op Windows Phone 7 Series te kunnen laten functioneren. De laatste geruchten spreken over drie zogenaamde hardware types of, zoals Microsoft ze noemt,drie verschillende Chassis.

Chassis 1 worden de full-touchscreen toestellen zonder fysiek qwerty toetsenbord. Chassis 2 zou bedoeld zijn voor toestellen met een slide-out qwerty keyboard (zoals de Sony Ericsson Xperia X2) en Chassis 3 voor smartphones met een qwerty toetsenbord onder het display (zoals de Nokia E72 of de Sony Ericsson Aspen).

Over de hardware eisen van de diverse Chassis wordt alleen nog gespeculeerd. Zo zou een toestel uit de Chassis 1 klasse minimaal voorzien moeten zijn van een 3.6 inch WVGA display, 1GHz processor en hardware graphics acceleration. Verder wordt in het geruchtencircuit ook nog gesproken over minimale eisen als WiFi, GPS en een 8 megapixel camera. Klinkt allemaal erg high-end maar we zullen op officlele berichten uit het Microsoft kamp moeten wachten om het zeker te weten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.