Geruchten
02 september 2010 - Ron Smeets

Windows Phone 7 opvolger van de HTC HD2 wordt de HD7 ?

Ik heb de afgelopen maanden al heel wat (code)namen van mogelijke Windows Phone 7 toestellen van HTC voorbij zien komen. Van Mondriaan tot Mozart en van Schubert tot T8788, noem ze maar op. Toch verwacht iedereen dat er in ieder geval ook een 'HD" model zal komen en dat lijkt ook logisch.

Als we het gelekte spreadshset (grote afbeelding staat hieronder) van de Engelse telco O2 mogen geloven, dan wordt de opvolger van de HTC HD2 niet de HD3 maar wellicht de HD7, waarbij de '7' natuurlijk verwijst naar het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft, Windows Phone 7.

Op zich zou dat niet eens zo'n gekke naam zijn. Zeker als je bedenkt dat Microsoft in 2007 (!) al liet doorschemeren dat Windows Phone 8 (toen nog Windows Mobile 8 genoemd) ook in de maak is. Bovendien heeft LG mij tijdens de hands on met hun eerste Windows Phone 7 toestel, de LG E900, ook al bevestigd dat die onder de naam Optimus 7 in de winkels zal liggen.

Enfin, volgens de gelekte O2 spreadsheet zal de HTC HD7 op 18 oktober in de winkels liggen. Dat komt ongeveer overeen met de geplande release van Windows Phone 7 (begin oktober) en de eerder geruchten over wanneer de eerste toestellen met het nieuwe smartphone OS van Microsoft in de winkels zouden gaan verschijnen. We zullen zien! HTC-HD7-O2-Leak

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.