Nieuws
01 december 2010 - Ron Smeets

Windows Phone 7 ontwikkelaars moeten op hun geld wachten

Een van de belangrijkste factoren voor het succes van applicatiewinkels zoals die van Apple, Android en Windows Phone 7 is zonder enige twijfel de bereidbaarheid van ontwikkelaars om apps voor het betreffende platform te ontwikkelen.

In het geval van Microsoft (de Windows Phone Marketplace) is dat extra belangrijk omdat de software gigant de afgelopen jaren een behoorlijke achterstand opgelopen heeft ten opzichte van de meeste, succesvolle, concurrenten.

De mededeling dat ontwikkelaars die al enkele maanden aan het werk zijn om de Windows Phone Martketplace met apps te vullen nog tot februari op hun eerste centen moeten wachten is dan ook niet echt slim maar helaas is het wel de bittere werkelijkheid. Microsoft heeft dit, voor ontwikkelaars dus niet zo beste nieuws, bekend gemaakt op het Windows Phone Developer forum.

Het lijkt er dus op dat Microsoft haar 'administratieve zaken' nog niet helemaal op orde heeft. Dat is natuurlijk een beetje vreemd want men 'vangt' sinds medio oktober natuurlijk wel al geld van Windows Phone 7 gebruikers die Apps kopen. Het zal mij dan ook benieuwen of dit, en zo ja welke, gevolgen gaat hebben voor de groei van het aantal nieuwe Apps in de Windows Phone 7 marketplace.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.