Geruchten
11 oktober 2010 - Ron Smeets

Windows Phone 7 geruchten op de valreep van de lancering

Over enkele uren zal Windows Phone 7 officieel door niemand minder dan Steve Ballmer zelf onthuld worden. In de afgelopen 24 uur hebben, zo op de valreep van die lancering, nog diverse (toestel)geruchten de kop op gestoken.

Het meest bijzondere gerucht is volgens mij toch wel de informatie die in de roadmap van de Engelse provider '3' onder het kopje 'Windows 7Phone' (ahum) te lezen was (zie afbeelding hieronder). Bij een, niet met naam genoemd nieuw toestel staat namelijk dat de nieuwe Windows Marketplace bij de lancering al meer dan 2000 apps zal bevatten. Als dat klopt, dan is dat een prima start.

Het tweede 'nieuwtje' zette Microsoft een beetje in haar hemd. De boys die de informatie voor de nieuwe website van Windows Phone 7 verzameld hebben dachten dat het wel leuk was om in de promo tekst voor de Windows Marketplace ook het logo van 's werelds meest populaire (iPhone, Android en Symbian) game, Angrybirds, toe te voegen (zie screenshot hieronder). Waarschijnlijk onder het motto dat grote, succesvolle, namen goed zijn voor de populariteit van de Windows Marketplace ;-) Echter, zo liet een van de ontwikkelaars bij Rovio (de makers van Angrybirds) via Twitter weten, er komt, voorlopig althans, nog helemaal geen Windows Phone 7 versie van Angrybirds. Inmiddels is de info op de Windows Phone 7 site aangepast. WinPhone7-Angrybirds

Het derde gerucht van dit weekend betreft de HTC HD7. Dat dit (een van) de eerste Windows Phone 7 toestellen van de Taiwanese fabrikant gaat worden is zo goed als zeker. Volgens TMONews zal de HD7 in de VS onder andere in een T-Mobile versie op de markt komen die, in combinatie met een abonnement, een prijskaartje van 199 dollar krijgt.

Tja, en dan hadden we natuurlijk ook nog de geruchten rondom de Samsung Cetus (i917) en Windows Phone 7 voor de HTC HD2. Hoewel dat laatste een hack betrof en geen gelekte informatie van Microsoft of HTC. Hoe dan ook, er is de afgelopen 48 uur nog heel wat Windows Phone 7 'nieuws' uitgelekt. Vanmiddag weten we van een aantal van deze geruchten ongetwijfeld al of ze kloppen of dat het (totale) onzin was. Ik ben vanmiddag in ieder geval live aanwezig bij de lancering van Windows Phone 7 hier in Nederland. Sty tuned dus!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.