Nieuws
10 januari 2011 - Ron Smeets

Windows Phone 7 gebruikt ook bij 'niets doen' 2MB per uur

Een week geleden doken op diverse fora al berichten op over problemen met de dataconsumptie van Windows Phone 7 toestellen. Het bleek dat de toestellen ook 3G data verbruikten als ze gekoppeld waren aan een WiFi netwerk.

Inmiddels lijken die problemen groter te worden, zo is op diverse fora, ook bij Microsoft zelf, te lezen. Daarnaast melden gebruikers ook dat hun Windows Phone 7 toestellen 2MB aan data per uur verbruiken, ook als ze niet actief bezig zijn met mobiele online activiteiten, behalve dat mail binnenloopt en de live tiles bijgewerkt worden.

Als dat klopt dan betekent dat dus dat sommige toestellen in een maand zo'n 1.5GB aan data 'in de achtergrond' verbruiken, nog los van het actieve gebruik. Nu zullen de meeste gebruikers van Windows Phone 7 toestellen natuurlijk een 'onbeperkt' data abonnement hebben, maar ook daar zit natuurlijk (en steeds vaker) een 'maximum' of FUP aan gekoppeld.

Het grootste probleem blijft echter het feit dat Windows Phone 7 toestellen ook data versturen over de 3G verbinding wanneer het toestel gekoppeld is aan een WiFi netwerk. Dan verwacht je natuurlijk niet dat je ook 3G data verbruikt. Microsoft geeft aan 'bezig te zijn' met het zoeken naar een oplossing voor het probleem en net als in het eerdere bericht hierover al gemeld werd zal die er waarschijnlijk middels een update ook wel komen, maar toch. Opletten dus als je een Windows Phone 7 toestel hebt en je data abonnement niet écht voorziet in 'onbeperkt datagebruik'. Totdat er een oplossing van Microsoft komt kun je in ieder geval zelf ook al wat doen. Zet de email synchronisatie op 'handmatig' en locatie services uit.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.