Nieuws
19 november 2010 - Ron Smeets

Windows Phone 7 doet het beter dan verwacht in Duitsland

Exacte verkoopcijfers worden (nog) niet genoemd, maar Mircosoft zegt zelf tevreden te zijn met de eerste resultaten van Windows Phone 7 in de Duitse markt. Deutsche Telekom (T-Mobile) roept zelfs dat de eerste verkopen hun verwachtingen overtroffen hebben.

Nu zeggen dit soort opmerkingen, zonder de bijbehorende cijfers, op zich natuurlijk nog maar vrij weinig. Ik heb in ieder geval nog nooit een fabrikant of provider gezien die na een paar weken al roept dat het toch allemaal niet zo lekker gaat met de nieuwe producten ;-)

Overigens zullen we dergelijke uitpsraken van Microsoft over het mogelijke (of uitblijvende) succes van Windows Phone 7 in Nederland nog wel een tijdje moeten wachten. De software fabrikant heeft namelijk al aangegeven dat de officiële Nederlandse lancering pas medio 2011 zal plaatsvinden. Gegevens over het succes (of niet) van de diverse Windows Phone 7 toestellen die momenteel (en in de komende weken) hier al in de winkels liggen zullen dus van de verschillende fabrikanten moeten komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.