Concepten
27 juni 2011 - Ron Smeets

Windows Phone 7 concept a-la Nokia 6800

De Nokia 6800 had een bijzonder clamshell ontwerp waarbij het qwerty toetsenbord in twee delen (links en rechts van het display) uitklapte. Een echt groot succes was dit niet.

Hieronder kun je een bijzonder, vergelijkbaar, Windows Phone 7 concept zien, de Triple Flip. Echter, bij dit toestel wordt geen qwerty toetsenbord uitgeklapt maar een numeriek keypad (links van het scherm) en een aantal video- en audio bedieningstoetsen (rechts van het scherm). Het fysieke qwerty toetsenbord schuift naar beneden uit het toestel. Ziet er niet verkeerd uit als je het mij vraagt.

De bedenkers van de Triple Flip smartphone hebben ook plaats gemaakt voor een hybride accu met zonne-sellen die eenvoudig verwisseld kan worden. Verder heeft het testel een mini-HDMI aansluiting, mini USB connector, een 2:1 HD touchscreen display met een mega resolutie van 2000 x 1000 pixels en je kunt hem met één druk op de knop onder het display open klappen.

http://www.youtube.com/watch?v=lN42MEVOUWc

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.