Geruchten
04 januari 2011 - Ron Smeets

Windows Phone 7 bug zorgt voor extra (3G) dataverkeer?

Wanneer je een Windows Phone 7 toestel koopt (of iedere ander type smartphone) dan is het zeerzeker verstandig om daar een abonnement met 'onbeperkt' internet af te sluiten. En gezien de terugkeer van datalimieten en strengere FUP's bij sommige providers is het ook verstandig om daar waar mogelijk gebruik te maken van een WiFi netwerk om het dataverkeer binnen de perken te houden en dure rekeningen achteraf te voorkomen. Zeker als je in het buitenland (roaming) bent.

Het lijkt er echter op dat Windows Phone 7 een bug heeft waardoor de toestellen ook 3G data versturen wanneer je verbinding hebt met een WiFi netwerk.

Het probleem dook de afgelopen dagen op bij diverse (Amerikaanse) fora. Windows Phone 7 gebruikers klagen dat ze eerder dan verwacht hun datalimiet bereikten en in sommige gevallen zelfs moesten nabetalen. En dat terwijl ze ervan overtuigd waren dat veel van de data verstuurd werd op het moment dat ze verbinding hadden met een WiFi netwerk.

Zelf, ik heb nog een Samsung Omnia 7 en LG Optimus 7 in mijn (test)bezit, heb ik er nog niets van gemerkt, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het probleem zich hier in Nederland niet ook voordoet. Microsoft heeft de bug officieel nog niet erkend maar experts verwachten wel dat het probleem mogelijk opgelost zal worden met de eerstvolgende software update van Windows Phone 7 die gepland staat voor deze maand. Ik ga het de komende dagen ook even uittesten en als er Windows Phone 7 gebruikers zijn die het probleem ook ontdekken, laat dat dan even weten in de reacties.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.