Nieuws
01 november 2012 - Ron Smeets

Windows Phone 7.8 specs en release datum gelekt in Italië

De facebook posting is al weer offline, maar WindowsPhoneItalia heeft gisteren enkele specs en de release datum van Windows Phone 7.8 gelekt. Deze versie van Windows Phone is bedoeld voor alle Windows Phone 7.5 toestellen. Die kunnen namelijk niet ge-upgrade worden naar WP8, maar dat is al langer bekend.

Volgens de Italiaanse geruchten zou Windows Phone 7.8 onder andere een nieuw startscherm krijgen met vergelijkbare 'tile' functies als in WP8, Agenda delen (de Rooms functie van WP8) en toegang tot Xbox Music en Xbox SmartGlass.

Het gerucht sprak ook van een release op korte termijn. Windows Phone 7.8 zou in november, vlak na de lancering van de eerste Windows Phone 8 toestellen (over enkele dagen dus) al beschikbaar komen voor de bestaande Windows Phone 7.5 modellen. Welke toestellen? Dat is nog niet bekend. Een screenshot van de verwijderde facebook posting is wel nog bewaard gebleven ;-) 

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.