Geruchten
11 december 2012 - Ron Smeets

Windows Phone 7.8 features weer gelekt door Nokia

In een 'customer feedback' enquete van Nokia zijn (wederom) wat features van de Windows Phone 7.8 update de nog altijd niet officieel aangekondigd is, uitgelekt. 

Het document (zie screenshot hieronder) geeft een overzicht van enkele 'Microsoft features' maar ook een lijstje met specifieke Nokia functies die in Windows Phone 7.8, voor Nokia toestellen dus, aanwezig zullen zijn. 

Een aantal van deze features waren dus al eerder uitgelekt. De nieuwe 'Nokia blooper' (al dan niet bewust 'gelekt') bevestigt die min of meer. Nu nog wachten op de officiële aankondiging.

De Nederlandse vertaling van de genoemde features:

Van Microsoft:
- Nieuwe homescreen ervaring met meer ruimte voor Live Tiles die in grootte aangepast kunnen worden (dit was al bekend en is ook een Windows Phone 8 functie)
- Bing foto van de dag als Lock Screen Wallpaper instellen
- Beveiliging voor Kinderen (de Kids Corner) en tegen 'Broekzak unlock' 
- 20 nieuwe kleuren voor thema's 

Van Nokia:
- Bluetooth Sharing voor DRM vrije media bestanden
- Cinemapraph functie voor het aanpassen van foto's, ook de 'animatie optie voor 'bewegende' accenten in kiekjes
- Beschikbaarheid van de Nokia Camera Lenses (zoals die ook in de nieuwe Lumia's zit)
- Een vernieuwde Contact Transfer applicatie
- Een vernieuwde Contact Share applicatie
- Nokia Ringtone Maker 

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.