Geruchten
16 december 2010 - Ron Smeets

Windows Phone 7.5 update komt in Q3 van 2011?

De afgelopen dagen doen al diverse geruchten de ronde over een relatief grote upgrade voor Windows Phone 7 die begin 2011 uitgerold zou gaan worden. Later verschenen echter ook berichten dat deze update veel kleiner zou zijn met de integratie van enkele nieuwe features als copy-paste en diverse verbeteringen in de UI.

ZDNet is nu getipt over een tweede, veel grotere update die voor het derde kwartaal van 2011 gepland zou staan. De zogenaamde 'Mango' upgrade zou mogelijk zelfs als Windows Phone 7.5 uigerold kunnen gaan worden.

Als de informatie van ZDNet betrouwbaar blijkt te zijn, maar dat kan natuurlijk alleen door Microsoft zelf bevestigd, danwel ontkracht worden, dan zal de Windows Phone 7.5 met deze upgrade onder andere support voor Silverlight en HTML5 bevatten. Als Microsoft inderdaad een versie 7.5 van Windows Phone gaat uitrollen in de nazomer van 2011 dan is de kans natuurlijk groot dat Windows Phone 8 pas in 2012 gaat verschijnen. We zullen zien. Vooralsnog zijn dit allemaal nog niet veel meer dan geruchten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.