Geruchten
09 mei 2011 - Ron Smeets

Windows Phone 7.5 krijgt gesproken navigatie

Enkele weken geleden werd al bevestigd dat de nieuwe versie van Windows Phone, de langverwachte Mango update die als Windows Phone 7.5 op de markt gezet zal worden, in Q3 uitgerold wordt, inclusief support voor de Nederlandse taal.

Dit weekend zijn een aantal andere nieuwe features bekendgeworden (al dan niet bewust gelekt).

Daarbij wordt onder andere gesproken over gesproken (turn-by-turn) navigatie, speech-to-text (SMS Dictation), een 'eigen' variant van Google Goggles genaamd Bing Vision en een Shazam look-a-like; Bing Audio. Bovengenoemde features van Windows Phone 7.5 / Mango doken op in een recente podcast van Windows Phone Developer.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.