Nieuws
12 maart 2010 - Ron Smeets

Windows Mobile verliest steeds meer marktaandeel in de VS

In de periode tussen Oktober 2009 en Januari 2010 is het marktaandeel van Windows Mobile in de VS wederom gedaald.

Het mobiele smartphone besturingssysteem bezet weliswaar, na RIM (BlackBerry) en Apple (iPhone), nog steeds de derde plek maar de software gigant uit Seattle zag haar marktaandeel met 4% teruglopen naar 15.7%.

De grootste stijger was Google (Android). Mede door de komst van de Motorola Droid steeg het marktaandeel van dat Smartphone OS van 2.8 naar 7.1% en komt daarmee met stip binnen op de vierde plek. De Top 5 wordt verder gecompleteerd door Palm. Ook deze fabrikant zag haar marktaandeel, in relatieve zin, fors afnemen en moet het nu doen met 5.7% (-2.1%).

De eerder genoemde nummer 1 en 2 wisten ook nog wat extra marktaandeel te bemachtigen. RIM steeg van 41.3 naar 43.0% en Apple boekte een bescheiden winst van 0.3% naar 25.1%. Symbian is in de VS een van de kleinste spelers, maar dat is al lang geen nieuws meer. Het complete overzicht: VS-Smartphone-Markt-Jan2010

Bron: Comscore

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.