Entertainment
13 oktober 2008 - Ron Smeets

Windows Mobile op een iPhone

De Noorse tech geek programmeur Erik Kristiansen is er in geslaagd om Windows Mobile aan de praat te krijgen op zijn iPhone.

Bij het opstarten kan hij op zijn toestel kiezen tussen het Apple of Microsoft besturingssysteem, afhankelijk waar hij 'zin' in heeft. De software is nu nog in de Beta fase maar volgens Erik komt in Januari de eerste consumenten versie op de markt.

In onderstaande video kun je alvast een demo zien. Jammer van de ietwat domme vragen die de blonde juffrouw aan het eind van dit interview stelt.

VIa: Hot HardWare

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.