Nieuws
29 januari 2008 - Ron Smeets

Windows Mobile marktaandeel HTC daalt

Het zal (en kan) nog niet te maken hebben met de negatieve berichten over de videoperformance van veel nieuwere HTC toestellen, geheuigenproblemen en de onverschillige reactie van HTC zelf maar feit is wel dat de Taiwanese toestelfabrikant haar marktaandeel in het segment van Windows Mobile Smartphones de afgelopen 12 maanden ziet dalen.

Daarbij moet wel gezegd worden dat in die cijfers GEEN rekening is gehouden met Touchscreen modellen, die vallen namelijk onder de categorie 'Windows Mobile PDA Phones'. Daar bezit HTC nog wel steeds een marktaandeel van 50%.

Digitimes meldt vandaag dat HTC op dit moment een marktaandeel van minder dan 30% op Windows Mobile Smartphones (zonder Toouchscreen dus) bezit. In de periode tussen Juni 2006 en Juni 2007 was dat nog 50%.

Volgens de Taiwanese bron is die daling vooral te wijten aan de steeds sterker wordende concurrentie van fabrikanten als Samsung en Motorola die in de afgelopen maanden beiden een marktaandeel van rond de 30% hebben weten te bemachtigen.

De cijfers zijn overigens afkomstig uit marktgegevens van Microsoft, de producent van het Windows Mobile OS.Gerelateerde links:
iPhone verslaat Windows Mobile.
HTC, RIM en Sony Ericsson verdringen HP Smartphones
Aantal Windows Mobile Smartphones verdubbeld
Vodafone en HTC stoppen met de ontwikkeling van de V920
Dit jaar nog 7 nieuwe Samsung Smartphones op komst
Gespotte Samsung Smartphone is de i780
Motorola Q Pro op komst?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.