Nieuws
26 december 2008 - Ron Smeets

Windows Mobile in de verdrukking

Ruim een half jaat geleden riepen de boys van Microsioft vol vertrouwen dat Windows Mobile in 2012 zo'n 40% van de Smartphone markt zou bedienen.

Dat was op het moment dat Windows Mobile ca. 13% marktaandeel had en helaas voor Microsoft is het sindsdien niet echt veel beter geworden. OK, ze hebben nog even voordat het 2012 is, maar ik durf wel te voorspellen dat ze die 40% niet zullen gaan halen.

Het voortdurende uitstel in de ontwikkeling van Windows Mobile 7, de noodgreep om toch nog een 6.5 versie van Windows Mobile uit te brengen, de nieuwe concurrentie van Android, Apple en Symbian Touch maken het er allemaal bepaald niet makkelijker op voor Microsoft.

En nu heeft een van de HTC topmensen ook nog eens zijn mond voorbijgepraat door te melden dat de komst van de eerste Android, de T-Mobile G1, ervoor gezorgd heeft dat de verkoop van Windows Mobile HTC's in het slop geraakt is.

Definitieve cijfers zijn er nog niet en het is nog maar de vraag of HTC die zal (mogen) vrijgeven. Feit is wel dat er pas één Android toestel op de markt is (en nog maar in een paar landen) dus dat belooft niet veel goeds voor Microsoft op het moment dat ook fabrikanten als Sony Ericsson, LG en Samsung met Android toestellen op de proppen gaan komen. Iets dat nog slechts een kwestie van tijd zal zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.